معرفی وبلاگ
ندانم که این مرز مینو سرشت که گویی بهشت است از زرع و کشت کدامین بر و بوم ارزنده است که طنازی او برازنده است عروس طبیعت بت دلستان که پوشیده پیراهن پرنیان بود اصفهان، اصفهان، اصفهان، که بی او صفایی ندارد جهان بود اصفهان جلوه ای از بهشت بویژه به هنگام اردی بهشت مگو اصفهان است نصف جهان نیرز جهان هیچ بی اصفهان بود اصفهان قلب ایران زمین بود اصفهان به ز ما چین و چین
دسته
شاهنامه
گروه اصفهان شناسي زنده رو د
دانلود كتاب
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 137793
تعداد نوشته ها : 82
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

در جنوب خيابان استانداري و در مجموعه دولتخانه عمارت زيبا و جالب تالار تيموري واقع شده است. اين بنا كه طي ساليان متمادي شكل و كاربرد اصلي خود را از دست داده است. هنوز هم به نام تالار تيموري ناميده مي شود.

اكثر محققين و پژوهشگران اين اثر را از بناهاي دوران تيموري مي دانند. آنها عقيده دارند تيمور در هنگام يورش هاي خود به اصفهان و همچنين نوادگانش در موقع اقامت به دليل آب و هواي خوش اصفهان عمارات و كاخ هايي ساخته اند كه تالار تيموري يكي از آنهاست.

آنچه محقق است اينكه در دوران صفويان و بعد از اين خاندان تغييراتي در بنا به وجود آمده و الحاقاتي به آن اضافه شده و يا قسمتهايي از آن كاسته شده است.

مؤلف كتاب «آثار ملي اصفهان» اين بنا را از آثار تيمور گوركاني مي داند كه بعد از قتل عام مردم اصفهان دستور احداث آن را در مجاورت باغ نقش جهان صادر كرده است. از آن زمان برخي از مورخين دوران صفوي از اين بنا به نام «چهارحوض» اسم برده اند زيرا در جلوي تالار آن حوض آبي وجود داشته كه به چهار حوض معروف بوده است.

در دوره قاجار تالار تيموري تعمير شد و در عداد ساختمان هاي ديواني در آمد و مورد استفاده قرار گرفت. در اوائل حكومت پهلوي تالار تيموري و ميدان چهار حوض محل لشكر و سربازان بود و در سال 1327 تعمير و به محل باشگاه افسران اختصاص يافت.

اين عمارت با تزئينات بسيار جالب آن كه از نوع قطار بنديهاي گچي است، سنگاب بسيار نفيسي دارد كه با خط نستعليق برجسته و زيبا اشعاري با تاريخ 1056 هجري قمري بر بدنه آن نوشته شده است.

در حال حاضر اين عمارت داراي سالن وسيعي است كه جلوي آن ايوان بزرگ و مرتفعي قرار دارد چند اتاق نيز متصل به يكديگرند كه تزئينات آنها هم بسيار ديدني و جالب هستند.

هم اينك ساختمان تالار تيموري كه در بردارنده چند دوره از معماري اسلامي است در اختيار موزه تاريخ طبيعي اصفهان است.

عمارت تاريخي «ركيب خانه» كه در مركز شهر اصفهان و نزديك بناهاي مشهوري همچون «تالار اشرف»، «كاخ چهلستون»، «عالي قاپو» و «توحيد خانه» قرار دارد از جمله بناهاي بافت قديم اصفهان به شمار مي رود كه در اوائل قرن يازدهم هجري مقارن با سلطنت شاه عباس اول به عنوان يكي از بناهاي مجموعه دولتخانه صفوي احداث شد. با مراجعه به منابع و مأخذ مختلف دوران صفوي و با توجه به كلمه «ركيب خانه» مشخص مي شود كه اين عمارت محل نگهداري لوازم سواركاري و يراق آلات اصطبل دولتي بوده است.

با اضمحلال حكومت صفويه عمارت «ركيب خانه» متروك گرديد و بعدها در عصر قاجار به دستور حاج محمد حسين خان صدر اصفهاني صدر اعظم نيك انديش فتحعليشاه احياء شد. در دوره حكومت «مسعود ميرزا ظل السلطان» بعد از انجام تعميرات و الحاقاتي كه با آن دوره سازگار بود به عنوان محل زندگي اين حاكم تعيين گرديد.

در دوران پهلوي اداره آمار و ثبت احوال اصفهان در اين محل مستقر شد و تغييراتي در ساختمان و مخصوصاً در جبهه غربي آن صورت گرفت.

در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي «ركيب خانه» مورد مرمت اساسي قرار گرفت و بعد از بازسازي مقرر شد اشياء موجود در موزه هاي هنرهاي تزئيني تهران و بقيه اشياء قديمي به اصفهان منتقل و در اين ساختمان به معرض تماشاي عموم گذاشته شود. در اجراي اين هدف در تابستان 1375 گنجينه هاي تزئيني رسماً افتتاح و مورد بهره برداري قرار گرفت.

Susa Web Tools

Susa Web Tools


ساعت فلش


Pichak go Up
تماس با ما

کد تماس با ما


مترجم سايت

مترجم سايت

جاوا اسكريپت

X