در جنوب خيابان استانداري و در مجموعه دولتخانه عمارت زيبا و جالب تالار تيموري واقع شده است. اين بنا كه طي ساليان متمادي شكل و كاربرد اصلي خود را از دست داده است. هنوز هم به نام تالار تيموري ناميده مي شود.
اكثر محققين و پژوهشگران اين اثر را از بناهاي دوران تيموري مي دانند. آنها عقيده دارند تيمور در هنگام يورش هاي خود به اصفهان و همچنين نوادگانش در موقع اقامت به دليل آب و هواي خوش اصفهان عمارات و كاخ هايي ساخته اند كه تالار تيموري يكي از آنهاست.
آنچه محقق است اينكه در دوران صفويان و بعد از اين خاندان تغييراتي در بنا به وجود آمده و الحاقاتي به آن اضافه شده و يا قسمتهايي از آن كاسته شده است.
مؤلف كتاب «آثار ملي اصفهان» اين بنا را از آثار تيمور گوركاني مي داند كه بعد از قتل عام مردم اصفهان دستور احداث آن را در مجاورت باغ نقش جهان صادر كرده است. از آن زمان برخي از مورخين دوران صفوي از اين بنا به نام «چهارحوض» اسم برده اند زيرا در جلوي تالار آن حوض آبي وجود داشته كه به چهار حوض معروف بوده است.
در دوره قاجار تالار تيموري تعمير شد و در عداد ساختمان هاي ديواني در آمد و مورد استفاده قرار گرفت. در اوائل حكومت پهلوي تالار تيموري و ميدان چهار حوض محل لشكر و سربازان بود و در سال 1327 تعمير و به محل باشگاه افسران اختصاص يافت.
اين عمارت با تزئينات بسيار جالب آن كه از نوع قطار بنديهاي گچي است، سنگاب بسيار نفيسي دارد كه با خط نستعليق برجسته و زيبا اشعاري با تاريخ 1056 هجري قمري بر بدنه آن نوشته شده است.
در حال حاضر اين عمارت داراي سالن وسيعي است كه جلوي آن ايوان بزرگ و مرتفعي قرار دارد چند اتاق نيز متصل به يكديگرند كه تزئينات آنها هم بسيار ديدني و جالب هستند.
هم اينك ساختمان تالار تيموري كه در بردارنده چند دوره از معماري اسلامي است در اختيار موزه تاريخ طبيعي اصفهان است.